BleemSync

Från ModdaWiki
Hoppa till: navigering, sök

Hur du spelar säkerhetskopior på din PlayStation Classic.

Guide

Vad du behöver:

  • BleemSync till ditt operativsystem (Windows, Linux eller MacOS).
  • Ett USB-minne. Detta måste vara formaterat till FAT32 och döpt till SONY.

Hur du går tillväga:

1. Ladda ned senaste versionen av BleemSync från https://github.com/pathartl/BleemSync/releases/latest och extrahera alla mappar till ditt USB-minne.

2. Dessvärre är alla USB-minnen inte kompatibla med PSC. Därför råder jag dig att testa BleemSync innan du börjar lägga in egna spel så att du vet att det inte är några ändringar som gör att det eventuellt inte startar. För att starta BleemSync kopplar du ur strömsladden, kopplar in USB-minnet i kontrollport 2, kopplar in strömsladden igen och trycker på Power-knappen. Lista på kompatibla USB-minnen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1saluXC8jfWhOVT9-JXj1Kd62hL2WGtCX6zErY6AElco/edit.

3. Om BleemSync startade utan problem kan du börja lägga över dina spel till USB-minnet. För att spelen ska fungera måste du ha en specifik mappstruktur med specifika filer. Om du går in i mappen Games ser du att det finns två exempelmappar. Du kan radera allt i dem utöver mappen GameData och filen pcsx.cfg. Sedan skapar du en mapp i Games som du döper till 3. Där skapar du en undermapp som heter GameData och lägger in en kopia av pcsx.cfg. Sedan är det bara att fortsätta tills du har lika många mappar som antal spel. Spelen lägger du i respektive GameData-mapp. De måste vara i bin/cue-format och filnamnen får inte innehålla kommatecken. Skulle ett spel bestå av flera bin-filer måste du sammanfoga dem med exempelvis CDmage (testat med version 1.02.1 Beta 5).

4. Slutligen går du in i mappen BleemSync och startar BleemSync.exe som då kommer att skapa ini-filer och ladda ned omslag till dina spel. Sedan är det bara att upprepa punkt 2.

Felsökning:

Om du får svart skärm efter PlayStation-loggan när du startar ett spel beror det troligtvis på att det anropar fel BIOS. För att byta BIOS trycker du Select och Triangel samtidigt efter att spelet startat. Sedan går du till PCSX menu -> Options -> BIOS/Plugins, byter BIOS och startar om spelet. Nästa gång du startar spelet väljer du resume så slipper du göra om processen.